olea
NASLOVNA  |  EKSTRAKT LISTA MASLINE  |  PROIZVODI  |  GDJE KUPITI  |  KONTAKT  |
Oleavita     

 

 

 

 

 

     

 

SAZNAJTE VIŠE

 
 
 
 

Pogledaj proizvod

 

 

 

 

 


Naše životne okoline, naše prehranbene navike, naše profesije, naše životne aktivnosti su različite. Sve one, ipak, pojedinačno, a pogotovo skupno, mogu biti doprinijeti poremećaju u funkcioniranju našeg tijela, prevashodno metabolizma, uzrokujući tako nastanak bolesti, odnosno bolesnih stanja.

Činjenica je da iz svega što konzumiramo (od hrane do kozmetičkih preparata pa i vode), ne možemo odstraniti komponente koje su upotrebljene u svrhu dužeg trajanja, boljeg ukusa, bolje bojei sl.Upravo te komponente imaju negativan utjecaj na metaboličke procese u našem organizmu, i time stvaraju uvjete za nastanak bolesti ili pogoršanja već postojećih bolesti.

Na žalost, po običnog čovjeka, i farmaceutski proizvodi (lijekovi) nose u sebi prateće komponente koje mogu biti pogubne za ukupno zdravlja čovjeka te dolazi do intoksikacije organa i ćelija organizma i tako stvaranja preduvjeta poremećaju u njihovom funkcioniranju.

Ima li alternative današnjem pristupu životu, odnosno bolestima i bolesnim stanjima kojima nema drugog lijeka, izvan okvira što nudi školska medicina, a produkt su, ili pretežno produkt, današnjeg načina života, odnosno što ga nude današnja civilizacijska dostignuća, a da ga ta dostignuća ne pretvore u mehanizam samouništenja.

Čak i školska medicina prihvaća činjenicu da antibiotici, bez izuzetka, pogotovu duža upotreba, slabe, čak uništavaju, elemente imunog sistema, omogućujući tako nastanak i razvoj sekundarnih oboljenja.
Mi Vam, kao odgovor na sva ova pitanja, nudimo MASLINU, zapravo NJEN LIST.

Svima je poznato koliko je maslinovo ulje korisno za ljudsko zdravlje. Bilo kao najzdravija masnoća na svijetu, bilo kao lijek za mnoge bolesti, od krvožilnog sistema do apliciranja na koži u tretmanu bolesti kože, pa do kvalitetnih prirodnih kozmetičkih proizvoda.

O maslinovom ulju je gotovo sve poznato i napisano. O dobrobiti maslinovog ulja govore i nutricionisti i školska medicina, a i nauka.
Šta je sa listom masline ???
Niko nije utvrdio, ni kao sumnju, da konzumiranje maslinovog ulja može škoditi ljudskom zdravlju u bilo kojoj životnoj dobi čovjeka ili bilo kojoj količini, od trudnica do najstarije dobi.

U maslinovom ulju, naučno utvrdjeno, postoji preko 200 korisnih spojeva, onih koji su maslinovo ulje i promovirali i doveli na tako dobar glas.
Tako dobar glas maslinovom ulju je donijelo samo 1% njegovog sastava, jer 99% su masnoće.

Zatekne Vas, a i zaintrigira, sama činjenica da u listu masline ima 3000 spojeva više nego u maslinovom ulju, a da osnovnog spoja oleuropeina (koji daje obilježja maslinovom ulju, kao i listu) u listu ima čak 1200 puta više nego u maslinovom ulju.

Komercijalna farmaceutika je pokušala da izolira i sintetizira Oleuropein, koji, kada udje u organizam hidrolizira, u ovisnosti o potrebi organizma, čak u 95 svojih hidrolata. Nije u tome uspjela jer ti spojevi ostaju stabilni samo kada su zajedno.

Nauka u zadnjih 15-ak godina (patenti prijavljeni WHO- svjetska zdravstvena organizacija i WO- svjetska organizacija za zaštitu patenata i intelektualnog vlasništva) konstatira da ekstrakt lista masline i spojevi u njemu, ubijaju više od 127 mikroorganizama (sve kandide, klostridije, klamidije, bakterije i MRSA, Hepatitisa , HPV, mikoplazme,...

Očito je da nam je dobar temelj zdravog i zdravijeg življenja, odnosno put do takovog temelja, dat samo što toga čovjek nije svjestan.
Što je prepreka? Jednostavno, neznanje!!!
Tek naučniku (poslije i svoj nauci) koji je tražio druge ili drugačije odgovore od onih koje je nudio konvencionalni (prihvaćeni) način tretmana bolesti i bolesnih stanja, nalaze odgovore u prirodi, pa tako i u svim knjigama, upućenih čovjeku, MASLINI.

Nadamo se da ovih nekoliko nužnih informacija pruža mogućnost da izadjete iz te zone nepoznavanja i udjete u zonu spoznaje i svome tijelu omogućite da se lakše i sigurnije bori sa svime onime što atakuje na njegovo zdravlje.

LJUBAV JE VJEČITA BRIGA ZA ZDRAVLJE I PROSPERITET OSOBE KOJU VOLIMO. (MASLINA)

 

         
 

NASLOVNA

EKSTRAKT LISTA MASLINE

PROIZVODI

GDJE KUPITI

KONTAKT

Oleavita     

www.olea.ba