olea
NASLOVNA  |  EKSTRAKT LISTA MASLINE  |  PROIZVODI  |  GDJE KUPITI  |  KONTAKT  |
Oleavita     

 

 

 

 

 

     

 

Olea Sun

 

Olea Sun

OleaSun – maslinovo mlijeko prije i poslije sunčanja, i kao mlijeko za tijelo, antialergijski pripravak, pakovanje 200 ml

Koncept kozmetičkih proizvoda za UV zaštitu, koji se nude na tržištu, zasniva se na pokušaju da UV zaštitu ostvare nanošenjem na površinu kože više različitih sintetičkih komponenti koje imaju sposobnost da odbiju (reflektuju) sunčeve, a time i UV zrake.
Ulaskom u vodu ili tuširanjem, taj sloj se skida i sredstvo se mora ponovo nanijeti. Uz to koža ne diše i trpi toplotni šok. Što je SPF veći to je prisustvo tih tvari veća.
Koncept OleaSun mlijeka za sunčanje(OS) temelji se na metaboličkom djelovanju spojeva koji se nalaze u njegovim komponentama.
Prilikom izlaganja suncu(UV zracima) u koži se stvaraju slobodni radikali koji oštećuju djelove stanica kože ali i potiču enzime na razgradnju kolagena.Osim toga, UV zračenje djeluje tako da potiskuje faktore rasta stanica kože, a koji su odgovorni za stvaranje kolagena.
Spojevi u ekstraktu lista masline, maslinovom ulju, šea maslacu i lavandi prodiru u sve slojeve kože i u svim njenim slojevima imaju snažno antioksidacijsko djelovanje, što osigurava zaštitu kože od UV oštećenja. Ta metabolička UV zaštita sprečava raspadanje lipidne membrane i pomaže da se fibroblasni (ćelijski) protein kolagena uveća.Antioksidativna aktivnost omogućuje produženje života ćelija kože , koje mogu pod uticajem UV zraka, da stvore slobodne radikale te tako oštete ćelije kože, pa čak da dovedu i do odumiranja kože.
S obzirom na to da svi spojevi u komponentama OleaSun mlijeka odgovaraju strukturi kože , pa i masti u njima, mlijeko prodire u kožu i u njoj se akumulira.
Testovi in vitro i in vivo pokazali su da pored potpune zaštite od UV zračenja, spojevi u MM spriječavaju nastanak raka kože (melanoma), ali i da imaju snažno terapeutsko djelovanje u tretmanu melanoma .
Kako su UV zrake vrlo bitne za stvaranje vitamina D izlaganje suncu je neophodno. Međutim pretjerano izlaganje suncu, odnosno UV zrakama, dovodi do uništenja vitamina D. Zato je OleaSun, posebno za malu djecu i mlade, idealno sredstvo za zaštitu od negativnog utjecaja UV zraka, a istovremeno omogućuje uživanje u vodi i suncu.
Preporučujemo da OleaSun nanesete dva puta dnevno na cijelo tijelo, po mogućnosti i na vlasište, jer melanom se najčešće prvo pojavi na glavi.
Poznato je da se štetnost UV zračenja akumulira u tijelu od prvih dana izlaganja suncu, bitno je sa zaštitom početi od najmlađeg uzrasta jer takvom zaštitom štitite svoje dijete i sebe od mogućih oštećenja kože.
OleaSun postiže sigurnu (preventivnu i stalnu) zaštitu od štetnog djelovanja UV zračenja jer se upija u kožu i vodootporno je.
Ako ste ipak bili izloženi suncu i pocrvenijeli, OleaSun djeluje terapeutski otklanjajući crvenilo i neugodnosti koje ono donosi i anulira negativan efekat UV zračenja, ako se nanese u roku od 20-30 minuta nakon izlaganja suncu.
OleaSun mlijeko je sačinjeno od prirodnih komponenti i možete biti sigurni da ni Vi ni Vaše dijete nećete dobiti bilo kakve alergije ili imati bilo kakve nuspojeva ili neželjene poslijedice. Dapače, pomoći će u otklanjanju eventualnih promjena na koži bilo kog uzročnika.
Jedina poslijedica je zaštićena i zdrava koža
Čitajući upute za upotrebu svih ostalih proizvoda za zaštitu, koji se nude na tržištu , vidimo da se moraju nanijeti svaki put prije ulaska u vodu, ali i odmah po izlasku iz vode ili nakon tuširanja. OleaSun je dovoljno nanijeti 20-30 minuta prije izlaganja suncu, naravno, poštujući općeprihvaćene preporuke o izlaganju suncu, odnosno sunčanju (postepeno I kontrolirano izlaganje suncu). Kada ovo kažemo mislimo na to da od UV zraka, posebice B, niste zaštićeni ni u hladu i da se sunčevim zrakama izlažete postupno uz nanošenje OleaSun mlijeka.
U odnosu na ostale proizvode za sunčanje sa kojima, ako ih progutate ili nanesete na usne, unosite i sve opasne tvari u oragnizam, OleaSun je toliko bezopasan da ga možete namazati na hljeb, samo što nije ukusno.
Vi i Vaše dijete, sa OleaSun Maslinovim mlijekom za sunčanje, bezbrižno uživajte u suncu.

 
Sastav:
- ekstrakt lista masline
- ekstradjevičansko maslinovo ulje
- shea maslac
- eterično ulje lavande

100% prirodan proizvod.

 

         
 

NASLOVNA

EKSTRAKT LISTA MASLINE

PROIZVODI

GDJE KUPITI

KONTAKT

Oleavita     

www.olea.ba